Postări populare

joi, 18 martie 2010

Ganduri...

Stau si ma gandesc de ceva vreme ce creatura ciudata e omul...cum nu stie niciodata sa aprecieze ceea ce are si cum isi plange in pumni cand descopera ca a pierdut..
Bunaoara, intalnesti o fata/un baiat, te porti frumos cat poti de frumos,iti dai seama ca e altfel si ca te face sa te simti altfel si ti-e teama ca ar putea pleca de langa tine..singura solutie e sa ii arati ce persoana minunata esti tu si ca meriti sa stea numai cu tine sicu nimeni altcineva...pe masura ce trece timpul si respectivu/respectiva se deschide si incepe sa ti se dea efectiv pe tava ai senzatia ca ti se cuvine, nerealizand ca de fapt ti se cuvenea cata vreme ii raspundeai la fel, si incepi si te porti din ce in ce mai urat, mai rece, mai indiferent, nerealizand ca ai langa tine un om care simte si care mai degraba s-ar lasa omorat decat sa primeasca ceva rau de la tine. Dar culmea nu ti se pare nimic anormal...nu ati intalnit intrebarea? Da cum ma port? sau Nu ma port urat cu tine?..toti am facut-o mai devreme sau mai tarziu cand am devenit siguri pe cel de langa noi..ca nu o sa plece, ca nu o sa ne faca sa suferim si ca osa fie langa noi mereu. Ce nu realizam insa e ca tocmai comportamentul nostru sigur, impertinent, urat,vor duce la ceea ce ne-a fost la inceput teama...nici un om care simte ca nu e apreciat nu are prea multa rabdare ...iar frustarea ca ceva s-a schimbat peste noapte si ca din frumos si cald si grijuliu s-a ajuns la rece si indiferent, creste din ce in ce mai rau pana cand ajungi sa nu mai ai decat o singura solutie...sa strangi din dinti, sa iti plangi in pumni si sa intorci spatele regretand ca ai oferit atat de mult incat nu mai esti apreciat..si mai rau, ramanand cu sechele ca totul se intampla din vina ta..daca doar nu te-ai fi deschis asa de tare poate nu s-ar fi ajuns la asta...ei bine nu e vina ta..mi se pare stupid si neavenit sa incerci sa te inchizi, sa iti limitezi sentimentlee si modul in care le arati..mi se pare stupid ca omul de langa tine sa nu poata sa isi dea seama ce are decat in momentul in care pierde..
ce e de facut? in dragoste limite nu exista ..daca ar exista n-ar mai fi dragoste 100%...
Cum sa facem sa fim mai buni? Cum sa facem sa nu avem stupida si falsa senzatie ca ni se cuvine? cum sa facem sa aratam constant ca meritam ceea ce ni se ofera?
Raspunsuri...?

3 comentarii:

cristina spunea...

Offf! Cata dreptate ai...

Anonim spunea...

incerc un raspuns, dar te avertizez ca ma pricep putin. sa faci ce simti mi se pare cea mai cinstita varianta, pentru tine si pentru celalat. stategii, sfaturi din batrani, vorbe de duh, experientele altora valoreaza zero, daca ajungi sa faci o chestie in care nu crezi, dar ai auzit ca ar fi bine. "eu am facut ce-am simtit" e un bun inlocuitor pentru regretul de la final, cred eu.

uri spunea...

Duda, mai devreme sau mai tarziu uneia dintre persoane s-ar putea sa i se para ca da prea mult. Cand se intampla asta, e timpul de o discutie deschisa care daca nu se soldeaza cu un raspuns potrivit, deh... next, nu este cine ai crezut. Acum, daca ti se pare ca totul vine ca pe tava, nu uita ca in cuplu fiecare trebuie sa dea cat simte ca poate. Cu timpul relatiile se vor raci si vor trebui stimulente, deci ... un stimulent :)