Postări populare

luni, 12 ianuarie 2009

Asteptari..a lifetime full..or not?

Dand cu scrollul pe soarec sa vad care cine ce cum online din lista mea de mess, am dat peste urmatorul status..: orice asteptare este provizorie, chiar daca dureaza toata viata..ca un facut mi s-a aprins becul cu atat mai mult cu cat statusul apartine muzei mele din totdeauna.
Chiar orice asteptare sa fie provizorie? Bunaoara..vine o colega mai devreme la mine si imi spune ceva in genu: te-au desemnat colegele si un coleg ( Cata te-am mancat pe paine :P ) sa scrii un articol despre marele party de Craciun..poti sa il dai gata pana maine dimineata? Clar o asteptare provizorie..pentru ca are finalitate.
Iti place o femeie muult da mult rau si stii ca are niste becuri arse in curs de schimbare..si astepti..rabdator ca poate poate...iar poatele ala nu intarzie prea mult sa apara..again asteptarea are o finalitate. Vrei sa te duci la munte, da n-ai bani..mai astepti 2 saptamani ca nu moare nimeni pana atunci..Mereu finalitate...Well..incep pana si eu sa cred ca totul are un inceput si un sfarsit foaaarte bine delimitat.
Ce te faci insa atunci cand desi ai senzatia ca asteptarea a luat sfarsit, desi incep sa iti rada ochii si sa crezi ca intri pe un oarecare fagash iti fuge pamantul de sub picioare? Ca pamantul ala apare sub forma unei slujbe pierdute ( dupa ani de zile in care ti-ai tocit pingelele si ti-ai macinat nervii ca totul sa fie bine..ca lipsurile sa nu fie atat de mari..ca viata sa aibe un oarecare sens..)...ca pamantul ala apare sub forma unei persoane care incepea sa iti fie din ce in ce mai draga si care fara sa isi dea seama si nestiind in ce directie sa apuce te intoarce si pe tine pe dos...si atunci ce faci? Ce poti sa faci?
Sa iti arunci iluziile in barca ce tocmai se scufunda? Sa pui TNT ( ia mai folositi si voi wikipedia ca nu strica) la toata flota de sperante vise..asteptari?
Nu cred..e in firea omului sa isi doreasca mereu ceva..e in firea omului sa isi doreasca aproape mereu ce nu poate sau nu mai poate avea..e in firea omului sa fie egoist si cum nu prea demult spuneam...e in firea omului sa reziste la orice lovitura ca ce mama dracului..ce nu te doboara te intareste.
Si atunci..ce faci? Ce poti sa faci? Ce altceva sa poti face decat sa strangi din dinti pana se fac farame ca visele tocmai spulberate, sa faci ochii mici ca taurul cand vede roshu si sa inaintezi cu noi asteptari, cu noi rabdari prajite mancare la tava in fiecare seara, cu noi sperante. Am fi capabili cred sa asteptam o viata intreaga "acel ceva" fara ca acesta sa devina realitate..fara a ne simti impliniti..dar omul dus cu barca pe valuri atunci va avea motive sa spuna..ehh mi-am dorit..dar oare s-a intamplat?
Intrebarea este nu daca s-a intamplat..intrebarea este ti-ai dorit destul de mult incat sa lupti?ti-ai dorit atat de mult incat sa faci si pe dracu' ghem sa obtii? Probabil ca nu din moment ce ai fost in stare sa astepti atat de mult ca proasta in targ si sa nu se intample..
Si atunci..atunci ce naiba sa mai poti face ? Sa fii egoist..suna de-amboulea probabil dar mi se pare un raspuns cat se poate de palpabil..Este concluzia la care am ajuns astazi dupa o discutie/urecheala avuta pe un subiect destul de spinos..nu va bateti capul nu spun nici ce discutie si nici cu cine asa ca pofta in cui..sau mai degraba mai asteptati..
Ideea era ca tre sa fim egoisti..Noi cu noi despre noi ..niciodata dar niciodata ( si de data asta regula ar trebui sa se aplice orcui volens nolens) nu tre sa te lasi la o parte. Fratimiu mi-a spus de multe ori, mama mi-a spus de multe ori..baiete..tu sa fii pe primul loc..abia atunci vei putea sa ai ce iti doresti abia atunci vei putea sa faci pe altcineva fericit, abia atunci vei insemna ceva.
Ce inseamna toate aceste cuvinte? Lupta..o lupta crancena cu tine insuti sa demonstrezi, sa iti demonstrezi ca asteptarile pe care le ai sunt intemeiate, sa iti demonstrezi ca meriti sa ai ceva orice ar fi acel ceva..si inca ceva ( ca tot pare sa fie lait motivul serii) sa nu fii singur..
Si cand spun asta, nu ma refer la a pierde timpul, ma refer la familie, la prieteni, la iubit/a..fiecare luat in parte poate avea lacune..toate puse la un loc fac din orice om un zeu..stiu ca suna poetic..doar oare putem noi singuri sa facem fata tuturor asteptarilor pe care le avem de la noi insine, tuturor asteptarilor pe care le au altii de la noi? Nu cred..nimic nu se poate de unul singur chiar daca am spus ca tre sa fim egoisti..tre sa fim egoisti in indeea de a nu ne da pe noi la o parte, a nu ne pierde respectul de sine daca vrem sa mai si obtinem respectul altora..
Intr-un cuvant: ASTEPTARI..iluzii..tzaca paca..
Bat campii? Probabil cu brio..insa ce ne facem cu asteptarile alea provizorii?
Oare daca suntem asa cum am sugerat mai sus se schimba ceva?
Doar un singur lucru..provizoratul devine finalitate si nu trebuie sa asteptam o viata pentru asta..trebuie doar sa ne dorim si sa luptam.

3 comentarii:

Me and YOU spunea...

Cel din al cărui decalog am "furat" legea asteptarii ... spune ca sunt lucruri pentru care nu putem lupta sa le obtinem, ce ne ramane de facut? ... Sa AS-TEP-TAM. Dar nu oricum ... cu speranta si incredere. O stiu si pe asta ... timpul nu mai are rabdare cu noi...

Va invit pe peronul lui Paler, ca sa invatam lectia de a fi oameni...si poate de a sti sa asteptam, e si asta o profesiune.

Kinezu' spunea...

Oare e ceva pe lumea asta palpabil sau nu in afara de nemurire si fericire (asa cum a fost gandita de zei) ce omul sa nu poata obtine?
Oare chiar exista asteptari de-o viata? Cu rabdare intr-adevar, fiind oameni, simpli indrazneti si capabili..noi ca oameni avem un orizont nemarginit de nimneni si nimic..si, in limitele bunului simt putem avea orice ne dorim..doar nu suntem chiar zei nu?

Me and YOU spunea...

Sa nu incetam sa avem asteptari...sau macar sa visam, fie si la iluzii!!!

Suntem pierduti in momentul in care nu mai visam, dar traim acelasi sentiment cand ne atingem obiectivele...satisfactia de a gusta din fructul oprit e efemera, prin urmare...gasiti-va mereu ceva la care sa tindeti...cu cat e mai sus si mai greu, ori chiar imposibil de obtinut, cu atat suntem mai fericiti, in toata drama nefericirii noastre.

Sa nu ne complacem si sa nu ne multumuim cu ce avem, meritam si suntem capabili de mai mult...