Postări populare

luni, 19 decembrie 2011

Fapte cu si despre francezi...take 2

Francezul este un fel de cacanar cu o oarecare educatie, cu un simt patriotic super dezvoltat, de un xenofobism acut, care incearca sa te fure cu zambetul pe buze.
Bunaoara, credeti ca e vreo diferenta intre taximetristii nostri si ai lor? NU...ce daca te sui in Bucuresti in Romana si vrei sa ajungi la Unirii si shoferul de need for speed iti arata juma de Bucuresti...si la final iti spune tamp ca: nene era aglomera pe acolo, faceam mult mai mult..sau "Dom'le daca vreai alta ruta de ce n-ai spus?"..crezi ca daca te duci mai in Europa gasesti altceva? NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Nush daca am mai zis da' la francezi daca faci comanda jmecheru' porneste aparatu' de taxat din momentul in care a primit comanda sa "face si muschiu'" lui un ban cinstit.
Bunaoara, iau taxiu' din aeroport cu 0 bani si ii dau adresa..stiu clar ca respectiva curva..aaa cursa face intre 33 si 43 de euroi oricat de aglomerat ar fi. Stiu chiar si ruta dar doar chiometric..nu ma pot apuca sa explic la tembel ca : Koaie, tre sa o iei pe drumu' ala care ne duce in asa fel incat sa am Stade de France pe stanga nu pe dreapta. Ei bine, afara ploo si eu apuc sa vad juma de Paris evident pe o ruta mult ocolita. Cu tupeu si nesimtire imi spune la final: Monsieur, stiti, mai era o ruta mai rapida da nu stiam daca e libera sau nu asa ca am luat-o pe aici..Ei sa te futa canii in cazu asta.
Fapt: De trei saptamani stau la acelasi hotel chinezesc de nspe mii de stele cu personal 100% autohton. De aceleasi trei saptamani platesc cu cardul meu mastercard de la ing ..card de debit..de aceleasi trei saptamani cretinii se chinuie sa faca plata cu ajutorul unui POS care e setat pentru carduri de credit nu de debit si duc munca de lamurire 20 de minute ca sa priceapa prostu' ca tre sa faca operatiunea manual. Nu frate, mai intai se chinuie sa dea cu plasticu' prin cele doua orificii disponibile si sa imi spuna cu o privire mofluz de dezolanta ca mi se rejecteaza tranzactia. Le zic frumos odata, le zic de doua ca tre sa faca o pre-autorizare mai intai introducand numarul de card manual, ca doupa aceea sa o confirme..cum e turcu si pistolul ruginit..se incapataneaza sa imi demonstreze ca stiu ei mai bine..Bah in pizda mumata baga nenorocitu' ala de numar de mana ca mai am un pic si ma cac pe mine ..ce vrei sa ma cac in receptie??? Dupa lupte seculare de cateva zeci de minute, fac asa cum le explic si sunt fericiti ca virginu' care baga prima data paru' pe gaura ca le-a mers si nu li s-a culcat..Monsieur, ar trebui sa lucrati la noi..Monsieur ar trebui sa ma pupati in cur si sa imi faceti discount..
Alt fapt, faci check-out si ceri invoice adicatelea factura..ce face francezu'? Iti da frumusel o proforma buna de sters pe taietura turcului..si il iei cu frumosu' si ii explici la tembel ca bucata aia de hartie nu e buna de nimic in contabilitate, ca ai nevoie de o buca' de cur papir cu numar pe ea..si tembelu' zambeste tamp si zice Oui monsieur, imediat..si iti mai da o bucata de hartie identica cu prima...Pe la a 4-a incercare se dumireste prostu ca tre sa insire niste numere pe post de nr de invoice ca sa poti pleca linistit acasa.
Ca tot veni vorba de taxiuri...poti sa faci comanda pe internet..Mah daca eu iti scriu in engleza tu de ce suzeta matii imi dai reply in franceza? ai senzatia ca ma uit la caracterele alea frantuzesti si imi cade un mar in cap si subit inteleg ce debitezi tu in mailu' ala? Imagineaza-ti ca e un motiv foarte seeeerios pentru care iti scriu in alta limba decat franceza..
Fapt..Franta e o tara superba si plina de farmec si cultura dar asa frumoasa ar fi fara locuitorii ei majoritari negri sau arabi..

Niciun comentariu: