Postări populare

luni, 12 ianuarie 2009

De ce suntem surzi la tipete??De ce raspunsul nostru este indiferenta si retragere.??

Asta m-a pus in cap de-a dreptul..in cel de-al treilea mai exact..cum, nu stiti care? capul pieptului :P
Si daca tot am inceput intr-o tonalitate semi trista mai devreme, nu ma dezmint ca mi-e lene si o sa continui la fel..sau macar o sa incerc sa bat campii cu brio si pe aceasta tema.
Surzi la tipete? Pai bine acuma daca vine cineva si iti urla in creieri pana ti-i afuma cred si eu ca iei directia carrefour orhideea sau altul si iti cumperi doape de urechi. Cum adica surzi la tipete? cum adica sa ne retragem cu indiferenta..
Si stau si ma gandesc si ma gandesc si iar stau si intre timp aud cum marea batausha Nikita isi arata pasarica in toata splendoarea pe Antena 1 doar ca sa demonstreze..ceva si iar stau..si ma loveste:Teama!!
Cre ca mai usor si mai simplu ar fi fost sa scriu despre Teama! Ca niste artisti ce suntem, cuvintele au uneori diverse alte intelesuri decat cele pe care le-ar gasi un om obisnuit. Surzi la tipete??!! Stiti cine tipa? Dracul cand da de muma-sa si noi cand urla sufletul in noi de nemultumire, de insatisfactie..de de de.Stiti cati de "de" pot fi? Nenumarati! Dar sa nu imi pierd ideea dupa care am asteptat atata..teama!de teama raspundem cu indiferenta..de teama ca s-ar putea sa nu fie bine. Tipetele inimii ne scandalizeaza, urla din toti rarunchii si noi suntem surzi de teama. Am pus pasiune, am pus energie, am pus tot ce am avut mai bun si mai curat in noi ca sa facem ceva bun, ca sa facem pe cineva fericit, ca sa oferim celor dragi ceva de neuitat, ca sa ne fie noua bine din egoism..rezultat..diverse tzepe, diverse esecuri mai mici sau mai mari, in dragoste sau in cariera, dezamagiri diverse asteptari care s-au dovedit de un provizorat prea lung pentru rabdarea noastra omeneasca. Si acum? Acum ne dam cu curu de toti pamantii, intram in starile depresive atat de caracteristice secolului in care traim ( ce dracu, pustoaice de 20 de ani se duc la psiholog pe banda...da parintii nostrii cum erau?) ne intrebam daca oare mai putem iubi!!!Bai deci asta este o treaba care pe mine m-a cam umplut de niste draci! Multi si de diverse marimi! Pai cand eu stau de vorba cu o persoana care este de o sensibilitate iesita din comun pe care doar un prost orb nu o poate vedea, vine la mine si imi spune d-astea, ma loveste damblaua. Suntem facuti sa iubim, suntem facuti sa suferim..la dracu daca nu am suferi deloc cum palaria lui Anatole am mai putea aprecia momentele deosebite din vietile noastre? Si ne apuca teama..daca se intampla la fel? daca iar nu o sa fie bine, daca o sa fie mai rau?daca daca daca..dar in acelasi timp iti doresti, ca e normal sa iti doresti sa poti face din nou si aia si aialalta..trist este ca risti sa pierzi niste trenuri, sa treci pe langa oameni dupa care la un moment dat s-ar putea sa iti para rau, ca te-a lovit indifenta ca ai fost surd/a la strigatele din ce in ce mai clare ale inimii..Scandalos!!Era o reclama la Addidas pe vremea cand baiet fiind paduri cutreieram..cu un mare slogan: DACA VREI POTI!
Daca vrei poti sa iti destupi urechile daca vrei poti sa lasi indiferenta la o parte, daca vrei poti simti din nou..daca vrei poti avea tot ce iti doresti..daca vrei insa, va trebui sa te lupti ca asteptarile sa fie chiar provizorii, sa nu treaca viata pe langa tine si sa ajungi la 89, 75 de ani sa te intrebi da tu ce rahat ai facut cu viata ta!!
Doamne cata filosofie am in mine la ora asta...ma sperii..devin surd si indiferent, si ma retrag in carapacea mea de om "insensibil"..pentru ca doar asa the world will aknowledge me!!
Un Carol al Frantei ( imi scapa care) ii spunea masii: Ai dreptate, eu nu am voie sa am sentimente, eu nu am voie sa iubesc, eu nu am decat supusi si ca atare cer, daca nu sa fiu iubit macar respectat si ascultat!
Somehow, aci am ajuns cu totii..uitam de inimile noastre in detrimentul nostru..si strigatele la un moment dat vor inceta sa se mai auda..indiferenta va deveni ceva atat de natural incat dracu o sa ne ia la birou, cu nasu in tastaturi si cu okelarii pe cap...o sa devenim niste roboti..tehnologia se pare ca este viitorul..oare sa fie asa cum spunea Blaga?
Omul sa fie singura forta autodistructiva din dorinta de evolutie? Si strigatele cui raman?

2 comentarii:

Me and YOU spunea...

Asta sa fie raspunsul?!? Teama, da, chiar ea ne face surzi si indiferenti...ne e frica sa nu ne autodistrugem...Batem in retragere din egoism, din incercarea de a ne conserva starea de....caldut, ne place sa traim dezmortit si mediocru, ca sa nu ne ardem din nou.

Kinezu' spunea...

Touche!!!Si mi-am adus aminte si care Carol era :D
Daca nu ma insel era vba de Carol al IX-lea fiul Caterinei de Medici (fratimiu sa ma scuzi daca incurc numerele cu persoanele :D )