Postări populare

duminică, 25 mai 2008

Vino sa dansam iubito...

1.Vino sa dansam iubito
Sa dansam numai noi doi
Toti se uita lung la tine
Eu te las ramai cu ei.

R: E tarziu sa ma-intelegi
Te rog mult nu plange cand dansezi
Nu plange cand dansezi.

2.N-am sa-ti uit nici gura dulce
Ce mereu ti-o sarutam
N-am sa-ti uit nici ochii albastri
Ce mereu parca-mi vorbesc.

3.N-am sa-ti uit nici parul negru
Nici de tine n-am sa uit
Adevarul sau minciuna
Ce stiam sa ti le-ascult.

4.Trebuia sa se sfarseasca
O stiam de la-inceput
N-ai avut sinceritate
N-ai avut macar atat.

5.Ramas bun fara regrete
Asta-i ultimul tau dans
Dansu-n care nu poti plange
Este tot ce-a mai ramas.
E ciudat cum un cantec, niste simple versuri, sau un cuvant aruncat intr-un mare camp manos te pot face sa te gandesti la ceva frumos sau trist sau si una si alta in acelasi timp. Eu si boul Ferdinand...mereu visatori, mereu indragostiti..cred ca de viata mai mult. Acum pornesc de la versurile de mai sus. Versuri banale, insa cu multa incarcatura...e un dans al despartirii..Tot facand diverse teorii ale vietii cu un foarte bun prieten, am ajuns la concluzia ca dragostea e ca un dans..e un dans evident in doi (se poate si in hora sau diverse alte dansuri care necesita mai multe persoane..dar ne referim la vals..la bachata..la dansul imperecherii).
De ce e ca un dans?Ma uitam deunazi la Dirty dancing 2 sauHavana Nights..slab film comparativ cu primul..insa am observat un lucru..doi parteneri care danseaza perfect si se intampla sa aibe o relatie..duc spre ceva deosebit..Dragostea e ca un dans in doi..cum ziceam, pe ritm de vals sau de bachata..partenerii se cunosc foarte bine, comunica..si ajung sa simta la unison. Cand ceva nu mai merge in relatia lor, dansul incepe sa scartaie, se pierd pasi, se pierd miscari..se pierde uniunea celor doi si pasiunea de a mai ...dansa impreuna.
Acum revin la versurile citate..Habar nu am cine le-a scris..e un cantec de munte..un cantec compus probabil printre picaturile de ploaie care ii inundau usor usor sufletul de tristete..e un cantec in care cei doi au parte de ultimul lor dans...un dans melancolic, un dans plin de reprosuri..un dans care cuprinde toate sentimentele ce se zbat in acel suflet trist. La munte fiind, in team building, mi-am ascultat un coleg cantandu-l. Vocea calda, ritmurile lente, m-au facut efectiv sa pic intr-un mare butoi fara sfarsit..nici acum nu sunt sigur de ce mi s-a intamplat asa..poate emotia acelui cantec, imaginea celor doi valsand pentru ultima oara, vreo intamplare ce mi-a atins sufletul..who knows..cert e ca am inceput sa visez cu tristete..cu veselie..cu speranta..
Ma gandesc la orice inceput/mijloc si final de dragoste..invatam sa dansam..fiecare pas, reprezinta ceva din cei doi parteneri..fiecare miscare poate fi inca o legatura ce leaga doua suflete poate pereche...iar cand dansul este uniform, armonios, senzual, cei doi probabil isi traiesc din plin dragostea. ..Asa cum tot aud in ultima vreme dragostea dureaza 3 ani..sa inveti sa dansezi cu un partener..sa duci un dans la perfectiune..dureaza cel putin tot atat de mult..dincolo de asta e doar vointa si placerea de a mai dansa...si nu de a dansa in general cat de a dansa cu acelasi partener la nesfarsit..ganduri..

4 comentarii:

Me and YOU spunea...

Nu stiu ce trebuia sa inteleg prin lectura acestui articol...dar, cam ca de fiecare data, autorul are in gand ceva, mintea si sufletul cititorului zburda spre alte directii. Asa cred de altfel ca se face literatura...un text simplu si in aparenta banal, sa fie imbogatit si valorificat prin multitudinea de ganduri si idei inspre care te starneste.
Invitatia mea la "dans", a fost o invitatie la a scrie, iar de aici...s-a ajuns la definirea iubirii, plecand de la un cantecel.
Replica mea - raspuns - e tot prin niste versuri...pe care mi-am permis sa le modific:

Strada pe care-ai stat
Pastreaza si acum
Locuri prin care-altadat'
Cu tine am trecut.

Cand ploaia in parc ne prindea
Si totul era linistit
Traiam clipe care-as fi vrut
Sa n-aiba un sfarsit.

Acuma mi-e greu sa mai cred
Ca tot ce s-a-ntamplat
Mai poate fi, macar odata,
Mai poate fi adevarat.

In clipa in care-am sa plec
Ce rost ar mai avea ?
Invata din nou sa speri,
Nimic nu s-a schimbat !

ALTA, desigur,
Te va iubi mai mult.
Va fi un alt inceput.
Nu stiu, desigur,
Ce ti-ai dorit mai mult,
Poate un alt inceput.

Sunt zile in care nu cred
Ce te-ar putea opri
Sa fiu tot eu ACEEA
Pe care-O vei dori.

Sunt SINGURA, de-atata vreme,
SINGURA si de mult
La usa mea nici nu mai tin minte
De cand nu ai batut.

Versurile astea cu siguranta nu trebuia sa le pun eu...si poate le-am pus gresit, dar...cam inspre asta m-au dus pe mine pasii tai de dans, un fel de dans in ploaie (ca sa ascociez tema a 2 articole).

Kinezu' spunea...

Nu cred ca le-ai pus gresit...sa ii spunem o completare a versurilor date de mine..lasand timpul sa curga..lasand un suflet oarecare sau poate nu, sa isi dea seama de tot ce a pierdut (sau nu?)...poate ca sunt fix ceea ce ar putea spune in incercarea poate oarba de a recapata macar un pic din atentia persoanei care ...a putut sa o iubeasca atat de mult..dupa cum vezi in marea dezordine a gandurilor..cuvantul..de ordine ( ;) ) este .."poate".

Unknown spunea...

Am cautat mult o versiune cantata bine a acestei melodii. Si am gasit-o, dar vad ca inregistrarea e proasta de zici k sare acu la pick-up. Poate originalul e bun si uploadarea a avut probleme. Nu vrei sa mai incerci o data? Sau sa o mai canti o data :)

Kinezu' spunea...

Din pacate nu s-a uploadat prost ci s-a inregistrat prost...poate de craciun sa incerc sa mai inregistrez inca odata si am sa fac modificarea :)