Postări populare

vineri, 30 mai 2008

Vise..visam?

Vineri 30 mai 2008...ora 2:00...adik as putea spune chiar 31 mai. Clar secolul 21...in loc sa dorm si sa visez si eu la cai verzi pe pereti..stau si fumez..beau un cico si scriu aici sa fiu sigur ca va stricati si voi ochii nu numai eu.
Vise? Apai eu visez si cu okii deschisi nu e nevoie sa dorm pentru asta. Cum am mai zis si in alte articole..eu si pretenu' meu Ferdinand..miros o floare si ma visez Don Quijote, mananc un mar, mi-o imaginez pe Eva cum il prosteste pe Adam sa dea cu mucii in fasole, ma duc la volei si am o zi buna ma si vad titular la nationala, trag o cantare la karaoke, apai faceti loc pentru noul Sinatra, rezolv o problema cat de mica la servici, sunt al mai jmecher ( cu 2 de jm) consultant in viata, zic un banc traznit si povestesc ceva simpatic, ma vad pe Broadway in aplauzele publicului...etc etc etc.
Legendele spun (ne referim la greci evident :D) ca atunci cand Epimeteu a deschis cutia Pandorei, ura, tristetea, bolile, toate vicisitudinile vietii si chiar hada moarte au impanzit cerul si au inceput sa ne chinuie, iar atunci cand cutia a fost inchisa a ramas inauntru, necajita si firava speranta, sa ne fie alaturi in momentele cele mai grele.
Eu asa cu mintea mea deloc creata dar care in mod sigur are niste becuri lipsa, ma gandesc totusi ca speranta aia nu e singurul lucru care a ramas omenirii. Visele?Ce ziceti? Oare nu sunt si ele tot ale noastre?Hypnos, zeul somnului se pare ca este un workaholic convins din moment ce mai visam si ziua cu ochii deschisi.Sunt convins ca nu sunt singurul caruia i se intampla, dar poate sunt printre putinii care si debiteaza pe tema asta :)
Visele, din punctul meu de vedere sunt momentele, singurele momente si locuri in care ne refugiem din realitatea cruda care ne inconjoara. Nu vi s-a intamplat niciodata sa mergeti pe strada gandindu-va la diverse probleme si sa incepeti sa visati efectiv cum le faceti sa dispara asa ca Merlin, printr-o vraja? Nu vi s-a intamplat niciodata ca o femeie/barbat sa va zambeasca frumos si sa incepeti sa visati si sa "teseti" cea mai romantica poveste de dragoste ever( cel putin in mintea voastra cea mai frumoasa :P ), nu vi s-a intamplat niciodata sa adormiti tristi si sa va treziti zambind ca ati visat ceva frumos?
Bine psihologic vorbind, parca Freud spunea despre vise ca sunt momentele in care subconstientul se relaxeaza si creeaza imagini diverse, functie de ce a procesat cerebelul in ultima perioada.Este doar o senzatie acuta cum ca aceste vise ar dura pe toata durata noptii.(de multe ori m-am trezit dimineata obosit crezand ca am visat o noapte intreaga si cand mi-era lumea mai draga a sunat ceasu' bata-l norocu').Nu dragilor, visele dureaza de la 30 de secunde la cateva minute maxim..insa venind din subconstient, au o putere atat de mare si se impregneaza atat de mult pe creierash incat avem stupida senzatie nu numai ca am visat o noapte intreaga dar uneori ca am visat in reprize :)
Acuma vise pot fi si planurile de viitor.Bai Ghita, tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Si ghita uitandu-se in sus de la inaltimea lui pitica incepe si viseaza cu okii deschisi la ce bun pompieri o sa fie el, sau ce mare scriitor, sau/ori/fie mare filosof, luptator etc. Este o planificare la nivel teoretic, mental al vietii.Cand eram mic voiam sa ma fac popa, crescand un pic m-am vrut avocat, fiind oleaca mai mare, m-am vrut cel mai cel om de HR din Romania, si in momentul de fata ma vreau ca prim pas project manager. Visele si cand zic vise, ma refer la planuri de viitor, se modifica mereu mereu fara incetare functie de momentul in care te si gandesti la ele.Poate la anu' o sa ma vreau cel mai mare borker pe care l-a dat tara asta, sau un al doilea Tepes..cine poate sti?
Cert e un lucru, impreuna cu speranta, un vis iti poate influenta teribil viata.Te poate stimula la maxim, iti poate da aripi in asa fel incat sa ajungi sa il realizezi, sau dimpotriva te poate demola in momentul in care nu reusesti sa il duci la indeplinire. Cu toate astea, avem nevoie de vise ca de aer, mai ales intr-un secol al materialismului si intereselor(de cele mai multe ori financiare), avem nevoie sa respiram, sa ne putem gandi in cele mai grele momente la faptul ca intr-o zi va rasari soarele si pe strada noastra.
Sfat, ruga, sau cum vreti sa ii spunem: Nu uitati sa visati, caci un vis poate face din voi un om mai bun decat v-ati imaginat vreodata ca ati putea fi, nu uitati sa visati caci datorita viselor s-ar putea ca cele mai profunde ganduri sa ajunga sa prinda viata asemenea Galateei lui Pygmalion. Acum hai la somn...vise placute :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Prometeu a deschis cutia Pandorei

Kinezu' spunea...

Gresit..Epimeteu fratele lui Prometeu a deschis Cutia Pandorei. Si sunt asa de sigur stimate anonim ca sunt in stare sa fac si pariu pe treaba asta..mai ales ca pot sa si demonstrez :) prin diverse scrieri.Prometeu a fost singurul impotriva deschiderii acelei cutii..Epimeteu ii era frate bun, insa mai sarac cu duhu asa ;)
P.S...next time semneaza pls macar sa stiu cu cine ma contrazic :)